»Obligatorisk läsning«

Lovorden haglar över Heinz Hegers starka och hyllade vittnesskildring ”Männen med rosa triangel”. Läs ett utdrag ur boken här.

Beställ boken så här

[buy product_id=”2567″]

Klicka på köp » Varukorgen ploppar upp till höger, se den rosa pilen.

Så här säger experterna

Expressen Kultur:

”»Männen med rosa triangel« är oumbärlig historieskrivning. Och det är lätt att ens möte med det oerhörda vittnesmålet slutar i en fråga: Hur kunde det ske?”

Sydsvenskan:

”Det är med en djup gripenhet man läser »Männen med rosa triangel«. Framför allt fylls man av en oändlig sympati och solidaritet. Boken angår alla som någon gång reflekterat över frågan om personligt ansvar och personligt mod.”

Svenska Dagbladet:

”»Männen med rosa triangel« är obligatorisk läsning, inte bara för att vi måste se till att det inte händer igen, utan för att påminna oss om att förtryck sällan försvinner, ofta antar det bara nya former.”

Kulturnytt:

”Atlas har gett boken ett uppfordrande förord av Jonas Gardell och ett välkommet historiskt perspektiv i efterordet – skrivet av den österrikiske gayaktivisten Kurt Krickler. Och just det historiska perspektivet är välgörande, eftersom det räddar boken från att bli ännu en av alla vittnesskildringar som riktar blicken mot en ondska som vi gärna tror ligger bortom vår egen horisont. För Kurt Krickler beskriver en kamp som inte slutar i och med att koncentrationslägrena upplöses.”

Sundsvalls tidning:

“En så viktig bok”

 

Kategorier: