Montelius om allvar i vi-podden

Hyllade Atlas-författaren Martina Montelius, teaterchef, och Tomas Andersson Wij, artist berättar om sina allvarligaste stunder.

Är allvarlig samma sak som tråkig?

Ett avgörande och allvarligt ögonblick för Martina Montelius var när hon upptäckte att hon kunde vara rolig, så att andra människor förstod:

”Jag vågade inte ens pröva min humor på någon. Jag pratade inte, jag pratade bara hemma. Jag gick ofta ensam längs den tomma fotbollsplanen runt skolan. Jag släppte taget om det sociala livet i skolan och till slut accepterade till och med de vuxna det. Herregud, jag kan vara rolig. Jag var inte dömd till permanent kontaktlöshet”

Humor är allvar.

I Tidningen Vi:s podcast träffar kulturredaktör Nina Solomin författare för samtal kring ett ord eller begrepp som är laddat för dem.

Lyssna på vi-podden här

Beställ Främlingsleguanen här

Klicka på köp, varukorgen ”ploppar upp” till höger.

[buy product_id=”2553″]

framlingsleguanen-200x278

Du kan också beställa boken genom att mejla atlas@arenagruppen.se

Kategorier: