Missa inte Atlas erbjudanden

Här fyndar du Atlas höstböcker. 

 
Blod är ett billigt pris för frihet

Ett suggestivt reportage som ger kropp och röst åt personerna som  fick diktatorerna falla, men också åt dem som befann sig i dramats  utkant och såg drömmarna om frihet gå om intet.

Saanas son försvann i tumultet på Tahrirtorget – nu vet hon inte om hon kommer  att få se honom igen. Syriska Boussaina väntar ut oroligheterna över en drink på en  hotellbar i Damaskus. Ett par kvarter därifrån förbereder sig motståndsmän på nästa  drabbning. Utrikesreportern Staffan Lindberg har på plats i Egypten och Syrien följt den  arabiska vårens spridning. I boken får vi träffa de som möjliggjorde revolutionerna: aktivisterna, medborgarna, gräsrötterna.

Beställ här  » [buy product_id=”2550″]

Du kan även mejla din beställning: atlas@arenagruppen.se

 

Kaos

Boken ges ut i mitten av september.

Grekland 2004: Aten rustar sig för OS. Champagnen flödar, på gatorna trängs euforiska greker, demokratins vagga ska visas upp för världen.

Grekland 2013: ett land i fritt fall. Kvinnor skrapar ihop till hushållskassan genom att sälja sina kroppar, nazister sitter i parlamentet, barn lämnas bort till barnhem för att föräldrarna inte längre har råd att försörja dem.

I Kaos återvänder Alexandra Pascalidou till det som en gång var hennes hemland. Det är en skakande och närgången bok om ett samhälle i sönderfall. Men också om människans förmåga att, också i det tätaste mörker, hålla hoppet om framtiden vid liv.

Beställ genom att mejla din beställning » atlas@arenagruppen.se

Lokko omslag 3-a utkast
David Cameron fick nyligen sin cykel stulen

Boken utkommer i mitten av september.

Andres Lokko behöver ingen närmare presentation. Efter två decenniers kritikerverksamhet har han allt mer kommit att påminna om populärkulturens motsvarighet till Harold Bloom: påläst, passionerad och kräsen.

I David Cameron fick nyligen sin cykel stulen samlar vi hans bästa politiska texter från åren 2007 till 2013. Det är texter som spänner från upploppen i London till riksdagsmännens musiksmak, från nationalistisk allsång till vådligheten i att bjussa på sig själv.

David Cameron fick nyligen sin cykel stulen är boken för alla som går runt med den gnagande misstanken om att allt håller på att gå käpprätt åt helvete, men som fortfarande orkar skratta åt det.

Beställ genom att mejla din beställning » atlas@arenagruppen.se

Tyst territorium

tystterritorium420pxl

Vem bryr sig om Västsahara? På en ökenremsa i Sahara lever 300 000 människor i yttersta armod – hälften i flyktingläger – medan världen tittar åt ett annat håll.

Tyst territorium är en reseberättelse som förklarar sakfrågorna och sätter dem i historiska och politiska sammanhang. Och visar varför denna konflikt angår oss och hur vi medverkar till att den fortsätter.

Hör författarna Fredrik Laurin och Lars Schmidt i P1 Morgon och berättade om konflikten i Västsahara och om de svenska intressena i regionen. Lyssna här » 

Beställ här » [buy product_id=”2549″]

Anna Lindh och det nya Europa

 År 2013 har det gått tio år sedan Anna Lindh mördades. Specialpris på Mats Engströms bok.

Vilken betydelse hade Anna Lindh för Europapolitiken? Hur tänkte hon om  Sverige och EU? Vad betyder hennes arbete i dag? Författaren Mats Engström arbetade nära Anna Lindh i sju år.

Beställ här – bara 130 kronor »

Du kan även mejla din beställning: atlas@arenagruppen.se

Kategorier: