Mammorna nominerad till Augustpriset!

Alexandra Pascalidous kritikerrosade reportagebok Mammorna har nominerats till Augustpriset i fackbokskategorin.

– Jag känner mig ödmjukt överrumplad och glad över att juryn läst och uppskattat min bok som rymmer så många röster som aldrig annars finner sin väg ut ur och bortom betongen. Må mammornas röster eka över världen och väcka dem som slumrar.

I Mammorna intervjuar Alexandra Pascalidou 20 mammor från några av Sveriges mest utsatta förorter, de som i dag ofta kallas ”no-go-zoner”. Det är rösterna bakom alla svarta rubriker om kriminalitet och dödsskjutningar, de som lever mitt i det som journalisterna bara skriver om. Pascalidou har lyckats fånga dessa mammors ilska, sorg och förtvivlan, men också glädje, styrka och enorma kärlek till sina barn.

Ett porträtt av Sverige och en nödvändig läsning för alla.

Boken har redan hyllats av en samstämmig kritikerkår. Bland annat skrev Moa Matthis i DN:

”Det bästa vore om mammornas berättelser från och med nu kunde läsas högt i lokaltrafikens och köpcentrens högtalare; mellan ekonominyheterna och land- och sjöväderrapporten; och som inledning på alla utskottsmöten i riksdagen. Inte för att få oss att gråta, utan att tänka.”

– Vi är så stolta och glada över att denna viktiga och starka bok nu nominerats till detta fina och stora pris. Vi hoppas att detta gör att ännu fler får upp ögonen för Mammorna, säger Tove Leffler, förläggare.

 

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar kontakta Tove Leffler på tove.leffler@arenagruppen.se eller telefon  0730 41 35 04

Kategorier:
Aktuellt, Samhälle/debatt