”Ett urstarkt reportage”

Rysslands annektering av Krimhalvön i mars 2014 skakade om världspolitiken. Krimkrisen är fortfarande en tickande bomb vars yttersta konsekvenser ännu inte går att överblicka. Det är också en fråga som splittrar lokalbefolkningen. Kalle Kniivilä har rest på Krim och träffat människor vars åsikter skiljer sig starkt från varandra.

Beställ Krim tillhör oss

[buy product_id=”3386″]

Kalle K 2015

Du kan också mejla din beställning till atlas@arenagruppen.se

Pressröster

“Kniiviläs lite sävliga men hederliga reporterattityd passar perfekt för ämnet. Människorna får tala till punkt oavsett ståndpunkt, vardagen blir synlig, livet och politiken belyst från olika håll”. Dagens Nyheter »

”Kniivilä är en nyansernas mästare. Ett urstarkt reportage, helt omistligt för den som är det minsta intresserad av vår stora granne i öst”. Arbetet »

”En högaktuell och läsvärd reportagebok”. Ystads Allehanda »

”Kniivilä gör jobbet, som man ofta säger om journalister ute på fältet. Han träffar såväl oroliga krimtatarer, vars historia med Ryssland präglas av pogromer och övergrepp, som entusiasterna. De senare gläds åt att få “komma hem” och talar varmt om det gamla Sovjet och superhjälten Putin.”  Expressen Kultur »

”Med ett bibliskt lugn och tålamod tecknar Kniivilä ett fasansfullt porträtt i ett omistligt och medryckande reportage”. Svenska Dagbladet »

”Här finns skarpa skiljelinjer mellan de som sörjer att Krim avskiljts från ‪‎Ukraina‬ och de som svepts med i den rysknationalistiska yran. Det är bra att reda ut det här för en svensk publik så vore det ännu mer fantastiskt om boken hade kunnat översättas till ryska och få stor spridning bland alla som bara har statskontrollerad rysk tv som informationskälla”. Kulturnytt »

”Det är en fängslande men sorglig rapport från resor på Krim, välskriven och rik på kunskap”. Jönköpings-Posten »

”Boken är en essä, ett verk som med Krim och dess öde i fokus är ett sublimt J’accuse mot en skandalös regim”. Sydsvenskan »

”Reportaget som släpper fram folkets åsikter om annekteringen på Krim”. Aftonbladet Kultur »

”En skakande skildring av händelsekedjor vi ännu inte förstått vidden av”. Dagens Arena »

Kategorier: