Boklansering Releasefest för Systrar

24 Oct 2017 17:00 - 24 Oct 2017 19:00
Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32, Stockholm

Välkommen att fira Peter Mosskins nya bok ”Systrarna” med oss.
Det blir en afton fylld med mingel, vin, snacks och boksignering. Klockan 18 samtalar Peter Mosskin med författaren Gunilla Thorgren om boken.

Varmt välkommen!
Peter Mosskin, Bokförlaget Atlas & Rönnells Antikvariat

Intervju med Peter Mosskin om boken: http://bit.ly/2xZX9zp
Vill du köpa boken redan nu: http://bit.ly/2xSj7oN

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

OM BOKEN

Systrarna är en unik dokumentärroman inspirerad av dagböcker och brev om tre ovanliga systrar i mellankrigstidens Europa

Nun och Nini var i tur och ordning gifta med poeten Gunnar Ekelöf. Margit, författarens mor, delade sin man med en annan kvinna. De var feminister innan begreppet användes. De revolterade mot snäva samhällsnormer utan att vara medvetna om det. Världen låg framför deras fötter och de tog för sig – både i arbete och i kärleksrelationer. Men det var inte alltid lätt i en tid då kvinnoliv skulle levas i skuggan. Nun skrev i en dikt: ”Men männen, männen … / Varför kunna de inte ge vad jag söker? / Varför be de aldrig om det innersta?”

Vi får följa systrarna från att de är tonåringar på 1920-talet, unga på 30-talet, fram till sent 50-tal. Författaren Peter Mosskin har haft tillgång till brev och dagböcker som aldrig tidigare varit offentliga. Texten blandas upp med utdrag ur brev, dagböcker och andra skrivelser.