Johan Hilton ny förlagschef

Johan Hilton har utsetts till ny förlagschef på Bokförlaget Atlas.

– Vi är mycket glada och stolta över att Johan Hilton börjar som förlagschef på Atlas. Det är särskilt roligt eftersom Johan tidigare gett ut sin uppmärksammade bok No tears for queers på just Atlas. Johan har varit en profilerad kulturjournalist och teaterkritiker och en skicklig redaktör som biträdande kulturchef på Expressen. Vi är övertygade och förhoppningsfulla om att Johan Hilton kommer att utveckla Atlas utgivning framöver, säger Håkan A Bengtsson, VD för Arenagruppen.

Johan kommer närmast från en tjänst som biträdande kulturchef på Expressen. Han har varit programledare i Sveriges Radio P1 och P3, bland annat för Kvällspasset och Hilton i P1. Hans bok No tears for queers fick hösten 2009 teaterpremiär i Riksteaterns regi.

– Atlas har på kort tid blivit ett av Sveriges mest oumbärliga förlag, inte minst när det gäller reportage och ung svensk skönlitteratur. Jag ser mycket fram emot att utveckla utgivningen, men också vårda Atlas varumärke som ett vasst, progressivt och vaket förlag, säger Johan Hilton.

Bokförlaget Atlas ingår i Arenagruppen, som drivs av en ideell förening som utgår från en radikal och progressiv värdegrund.

 

För ytterligare information:

Håkan A Bengtsson: 073 6541300
VD Arenagruppen

Johan Hilton: 0707 145609
tillträdande förlagschef Bokförlaget Atlas

Kategorier: