Joan Didions nya bok

Atlas ger dig några höjdpunkter inför våren 2012.

Joan Didion räknas som en av USA:s främsta författare och belönades 2005 med National Book Award. I sin hyllade roman Ett år av magiskt tänkande berättade Joan Didion om året som följde efter att hon förlorat sin make. Året därpå dog även dottern, Quintana Roo Dunne Michael, då 39 år. Under 20 månaders tid förlorade hon de två som stod henne närmast.

Blå skymning är ett försök till uppgörelse med dotterns död – en barnlös mors bekännelser. Men det handlar även om åldrande, om skörhet och rädsla. Joan Didion talar direkt, utan förbehåll, om oviljan att konfrontera det oundvikliga.

Köp Joan Didions bok här [buy product_id=”1539″]

 

Rapporter från en krishärd

I reportageserien Vems Europa? skildrar några av Sveriges främsta journalister en kontinent som bar på löftet om fred, samarbete och demokrati – men som nu förvandlats till en krishärd med växande klyftor, rasism och politiska motsättningar.

Den första reportageboken har redan hyllats och skapat debatt: Magnus Lintons De hatade – Om radikalhögerns måltavlor diskuterar hur romer, muslimer och vänsterfolk angrips i delar av Europa.

Köp Magnus Lintons bok här [buy product_id=”1535″]

 

De kommande reportageböckerna i serien är efterlängtade. Björn Elmbrants Europas stålbad – krisen som slukar välfärden och skakar euron släpps 9 februari. Den tredje reportageboken, Rebecka Bohlins De osynliga – om Europas fattiga arbetarklass släpps 20 februari.

Ladda ner en pdf med vårens utgivning här

Kategorier: