Hen kommer ut

Sedan hösten 2011 har det spekulerats vilt och bloggats om författaren Kim Kollianders “riktiga” identitet. Vem är författaren bakom den hyllade romanen Tivoli?

Är det en han, eller möjligtvis en hon?

I dagens DN Kultur avslöjar författaren sig själv. Hen skriver:

Med en könsneutral pseudonym skulle boken befrias. Läsaren kunde fullt ut delta i bokens lek med roller och förväntningar. Dessutom skulle jag i brist på intervjuer och framträdanden slippa oroa min svåra scenskräck. När jag nu lägger ifrån mig masken vill jag knyta ihop författarskapet, hitta mina gamla läsare och efter ett par års hemligt arbete återigen försöka svara ärligt på frågan vad jag gör av min tid här på jorden.

Atlas har äran att presentera…Erik Wijk!

Erik Wijk journalist och författare med förflutet som tidningsredaktör och förläggare. Född i Göteborg och uppväxt i Stockholm. Erik Wijk har gett ut ett antal böcker sedan början av nittiotalet med en stark känsla för det personliga och det politiska bland annat två böcker om Göteborgskravallerna. Atlas har givit ut  Allt vi här drömma om och Tivoli.

Köp Tivoli här

[buy product_id=”1401″]

Så här skrev några av litteraturkritikerna om Tivoli när boken släpptes:

Språkbriljant och fascinerande … i böcker som Kollianders finns ett frö till romanens vidareutveckling och framtid.

– Aase Berg, Expressen.

Lyser med sin originalitet ganska ensam i vintermörkret.

– Jens Liljestrand, Dagens Nyheter.

Frejdigt och djupt humoristiskt.

– Niklas Qvarnström, Sydsvenskan.

Läs också mer om Erik Wijk.

Kategorier: