Glad 8 mars!

På Atlas blickar vi framåt mot tre feministtitlar som släpps i höst.

Det handlar om en skrämmande aktuell reportagebok av radiojournalisten Anna Dahlqvist om abortresor i Europa. Det handlar om Tiina Rosenbergs genomgång av 00-talets explosionsartade utveckling av feministisk konst, teater och performance. Det handlar om Nina Hemmingssons genreupplösande författardebut med boken Det var jag som kom hem till dig.

Och så minns vi stolt tre feministfavoriter ur Atlas utgivning, som vi erbjuder för endast 75 kr / styck + porto. Erbjudandet gäller fram till 15 mars. Mejla order@arenagruppen.se

Tiina Rosenberg – Queerfeministisk agenda

Vadå queer? Vem är queer? Är alla queera? Och vad är queerteori?

I Queerfeministisk agenda får du svar på alla dina frågor om queerteori och queeraktivism.

Tove Leffler – Den kärleken

Uppmärksammad roman om Ann Charlotte Leffler, under andra hälften av 1800-talet Sveriges mest kända dramatiker, spelad i hela Europa, vän med Ibsen, och Wilde. Hon brann för feminismen och allas lika värde och rättigheter.

Christina Florin – Kvinnor får röst: kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelse

Svenska rösträttskvinnor krossade inga fönsterrutor och brände inga byggnader. De ville inte framstå som bråkstakar som de engelska suffragetterna. De uppträdde i stället på ett svenskt lagom sätt och följde folkrörelsekulturens traditioner, organiserade sig, skrev dagordningar och begärde ordet.

Kategorier: