Ge bort en julklapp!

Vad har ni för julklapp på er arbetsplats i år? Vad sägs om en bok? Vi på Atlas kan erbjuda dig några av årets mest uppmärksammade böcker till riktigt bra pris.

Kvinnorna som formade pophistorien av Anna Charlotta Gunnarson

På ett lättsamt och roligt sätt skriver Anna Charlotta Gunnarson i sann folkbildninganda och de kvinnor som varit tongivande för vår pophistoria men helt glömts bort eller som vi bara kommer ihåg som söta sångerskor. I stället för de banbrytande och begåvade producenter eller låtskrivare som de kanske var. Är man det minsta musikintresserad är detta ett måste. Köper ni ett parti på över 50 böcker får ni 40 procents rabatt och betalar endast 90 kronor styck!

Och några, antar jag, är ok! av Sandro Scocco

Är Sverige verkligen sämst på integration? Påverkar utlandsfödda ekonomin negativt? Stämmer det att invandringen är en förlustaffär för staten? Eller är det istället så att om vi stänger Sveriges gränser, kommer det att få påtagliga negativa effekter på ekonomin och statsbudgeten?Sandro Scocco gör i boken Och några, antar jag, är okej, upp med de myter som präglat svensk debatt.Boken beskriver hur den sociala rörligheten spelar en avgörande roll för lyckad integration, ger argument mot att sänka lägsta löner och ingångslöner, och visar hur relationen mellan arbetsmarknaden och invandring ser ut. För den som vill förstå samhällsdebatten är Och några, antar jag, är okej, ett måste. Med vetenskap, pedagogisk snits, humor och unika insikter om politik och samhällsekonomi kommer den att förändra hur vi ser på samtidens största politiska debattämne.

Köp 50 böcker eller fler och betala endast 80 kronor styck!

Det sista han ville av Joan Didion

Om du vill att din personal ska vara inläst på nästa års Nobelpristagare, så haffa ett gäng av den här rafflande politiska thrillern, skriven av den stilistiska mästaren och en av förgrundsfigurerna inom new journalism, Joan Didion. Kommer även som film på Netflix i vinter med bland annat Ben Affleck och Villem Dafoe. Köp 50 ex eller fler och få 40 procents rabatt!

Kvinnorna runt sjön Björken av Christina Jutterström

Medielegendaren Christina Jutterström är mest känd som chef för bland annat DN och SVT, men hon hade också ett annat liv, som bondmora. Runt sjön Björken startade hon och ett antal kvinnor en studiecirkel och om detta handla denna vackra och gripande bok. Hon har intervjuat kvinnorna i Cirkeln och det handlar om klassisk folkbildning och om kunskap som ett sätt att våga ta plats i samhället. Vackra foton av Lotta Härdelin.  Köp 50 ex eller fler och få 40 procents rabatt! 

Mammorna av Alexandra Pascalidou

Den här boken blev en folkrörelse. Den nominerades till Augustpriset och den har fått ett helt land att prata om och faktiskt lyssna på dem som det aldrig lyssnats till förut. Nämligen mödrarna till dem som de flesta av oss bara läser om i tidningen, de som dödas, skjuts, slåss, rånar, knarkar. Det handlar om sorg och smärta, om att inte kunna ge sina barn allt det materiella som de som växer upp bara några kvarter bort får. Men det handlar också om att älska sina barn och alltid vilja dem de allra bästa.

Vi drack vårt kaffe på toaletten av Andreas Nilsson (redaktör)

”Att dricka kaffe på arbetstid var inte tillåtet, men vi löste problemet på vårt eget sätt. Varje förmiddag gick vi en efter en in på damtoaletten, där vi plockade fram våra termosar och gurksmörgåsar. Vi var lite rädda att någon skulle upptäcka oss men trodde knappast att cheferna, som ju alla var karlar, skulle titta in.” Detta är ett av många minnen som du finner i denna fina bok om yrken som inte längre finns. Monika Moberg berättat om sitt liv som skrivbiträde. Men här finner du också minnen från fjärdingsmän, bleckslagare och spritkassörskor. Berättelserna ger en fantastiskt fin övergripande bild av samhällets och arbetsmarknadens hisnande utveckling under hundra år. En perfekt julklapp till alla som har något intresse av vår arbetsmarknad. Köp över 50 stycken och få dem för endast 80 kronor styck!

Satans skit – en bok om smuts av Malin Haawind

Malin tar oss med på en spännande resa i skitens tecken, både den egna, på kroppen och den vi har runt oss. Varför kan smuts på en man anses sexigt, men väldigt sällan på en kvinna? Varför är det skinande rent i ett arbetarklasshem, medan överklasshemmen ”får” vara stökigare? Och är det mer okej med en fläck Crozes-Hermitage på Chanel-blusen än en från bag-in-bo-vinet Gosa på HM-t-shirten? Malin berättar smutsens historia och berättar roligt och ärligt om när hon själv försöker Kondomaria sitt hem. En kul och lärorik bok, infotainment när det är som bäst. Dessutom väldigt snygg! Köp 50 stycken eller fler och få 40 procents rabatt (alltså 90 kronor per bok).

Vill du köpa någon av dessa böcker? Hör av dig till Tove Leffler på Atlas förlag.

tove.leffler@arenagruppen.se