Ge bort en bokklapp!

Vad har ni för julklapp på er arbetsplats i år? Vad passar väl bättre än en bok när mycket annat är inställt. Att sitta i sin fåtölj och läsa är det mest Coronasäkra du kan göra! Vi kan erbjuda dig några av årets bästa och mest omtalade böcker. 

  1. Badfluence av Julia Lundin och Yasmine Winberg

Förra året omsatte influncerbranschen 9,5 miljoner kronor. I dag är det där företag och organisationer väljer att lägga sin marknadsföringspengar. Ändå har bevakningen av denna bransch snarast liknat kändisreportage. I denna bok granskar de prisbelönta journalisterna makten, pengarna och lögnerna i vår snabbast växande bransch. Köper ni ett parti på över 50 böcker får ni 40 procents rabatt och betalar endast 90 kronor styck! 

  • Provokatörerna – ett reportage om standup av Filip Yifter-Svensson

Vad skrattar vi åt och varför? I boken Provokatörerna berättar journalisten Filip Yifter-Svensson om svensk standup och hummorns utveckling i Sverige under de senaste åren. Frågan ”Får man skämta om vad som helst?” diskuteras. Det blir också en berättelse om Sverige som samhälle, för vad vi skrattar åt existerar alltid i relation till samtiden och behöver den som spegel. ”Alla som vill förstå sin samtid bör intressera sig för vad vi skämtar om, och hur. Vill man ha en guide så finns nog ingen bättre än Filip Yifter-Svensson”, skrev Anna Andersson i sin recension i Aftonbladet. Köp 50 ex eller fler och få 40 procents rabatt! 

  • Så höjer sig landet av Svante Bäckström

”För liksom en Selma Lagerlöf, en Sara Lidman, en Olga Tokarczuk har Svante Bäckström gett tingen, djuren och växterna en egen stämma. Ett citat ur boken kommer här som exempel på dessa ””flytande subjekt””: ””En droppe smältvatten talar om frihet””. Jag läser orden om smältvattnets frihet flera gånger. Jag, liksom den slarvige drömmaren Anders Andersson, finner i dem: skönhet .” Så skrev tidningen Västerbottens-Kuriren när de skulle recensera Så höjer sig landet av Svante Bäckström. Boken utspelar sig för 200 år sedan och handlar om bonden Anders som slits mellan kraven på att driva en gård och viljan att göra något annat. De må utspela sig för länge sedan, men att brottas med kraven från samhället och den egna själens vilja är en evig fråga och lätt applicerbar på dagens samhälle med. Om ni köper 50 ex eller fler får ni 40 procent rabatt och betalar bara 90 kronor styck.  

  • Politik på riktigt av Irene Wennemo 

Det är bara käbbel utbrast Stefan Löfven irriterat i en partiledardebatt inför valet 2014 och sammanfattade med fyra ord hur många ser på partipolitiken. Samtidigt har politik blivit både mer engagerande och mer polariserande under senare tid. Det finns knappt någon som tror att saker blir bättre av mindre politik. Det är istället politik på riktigt som anses lösa samhällsproblemen. Den här boken riktar sig till dem som inte nöjer sig med att prata eller klaga. Den är till för dem som vill ändra något på riktigt. Det här är boken för den som tror på politikens förmåga till förändring och som själv vill bli en social ingenjör. 

Köp över 50 stycken och få dem för endast 80 kronor styck! 

  • Arbetets mening – vad vi gör på jobbet och vad jobbet gör med oss av David Eklind Kloo 

Karin hastar genom lagrets gångar med hörlurar på sig, där en robotröst säger åt henne vilka artiklar hon ska plocka. Christian designade hemelektronikprodukter, men istället för att minimera deras påverkan på klimatet måste han prioritera att hålla priset nere. Carina jobbar i hemtjänsten och går utanför sina arbetsinstruktioner för att kunna möta vårdtagarnas behov. Vad vi gör i våra liv avgörs till stor del av vad vi gör på jobbet. Men om arbetet inte är utvecklande, vad gör det då med oss? I Arbetets mening möter vi sju personer – arbetare och tjänstemän, kvinnor och män, anställda i olika yrken i privat och offentlig sektor – som berättar om sitt arbete. 

Det här är boken för dig som är intresserade av arbetslivsfrågor och vad facket kan göra. 

Köp 50 böcker eller fler och betala endast 80 kronor styck!

Hör av dig till Tove Leffler på tove.leffler@arenagruppen.se om du eller din arbetsplats är intresserad!