Flygande recensioner

Skärmdump från Tidningen Transportarbetaren

Richard Björnelid avslöjar i sin nya bok SAS – Om konsten att sänka ett flygbolag att flygbolaget just hade redovisat drygt sex miljarder i förlust. SAS var snubblande nära en konkurs.

Tidningen Transportarbetaren (blädderlänk) berättar Richard Björnelid om hur SAS tidigare VD Jan Carlzon ansåg att SAS blev ett kundorienterat företag:

Vi har varit bra på att flyga flygplan, nu ska vi bli bra på att flyga människor.

Införskaffa SAS – Om konsten att sänka ett flybolag från Atlas webshop. Här är några övriga tankar om boken »

Corren.se:

Om SAS långsamma förfall har ekonomijournalisten Richard Björnelid skrivit en initierad skildring i boken “SAS – om konsten att sänka ett flygbolag”. Författaren beskriver på ett oväntat rafflande sätt hur avregleringar, interna konflikter och mördande konkurrens från nya, aggressiva spelare som Ryanair har fört det Skandinaviska flygbolaget oroväckande nära ruinens brant.

Veckans Affärer:

Richard Björnelid, mångårig ekonomijournalist och medarbetare på Veckans Affärer under tio år, är färdig med sin bok om flygbolaget och det som slagit honom i arbetet med boken – som bygger på en lång rad intervjuer och en omfattande research – är just hur bolagets styrelser velat fram och tillbaka med olika strategier.

Flygtorget:

Flygets avreglering i Europa går som en råd tråd genom SAS senare historia. Men också maktkamp, personliga motsättningar, 49 olika och starka fackföreningar, fåfänga och den eviga kampen mellan de tre länderna, Sverige, Norge och Danmark. Allt får plats i Richard Björnelids hisnande historia, bitvis spännande som en thriller.

Missa inte Adlibris intervju med författaren Richard Björnelid.

Följ Richards flygtankar på Travel News.

Bilden till inlägget är en skärmdump från Tidningen Transportarbetaren.

Kategorier: