Det går bra nu

Bokförlaget Atlas avslutar ett fantastiskt år.

Flera framgångar med stora upplagor av bland andra Mavis Gallants kritikerhyllande Från det femtonde distriktet, Maria Svelands och Katarina Wennstams omskrivna antologi Happy, happy – En bok om skilsmässa som dessutom har väckt debatt, och Stina Lundberg Dabrowskis inspirerande Stina om Stina och konsten att intervjua omnämndes senast i dag som julklappstips av Dagens Nyheter.

Vad händer nu då? Vi ger oss ut i krisens Europa med reportageserien Vems Europa? Några av Sveriges främsta journalister skildrar en kontinent som bar på löftet om fred, samarbete och demokrati – men som nu förvandlats till en krishärd med växande klyftor, rasism och politiska motsättningar.

Först ut är Magnus Lintons senaste  bok De hatade – Om radikalhögerns måltavlor. Den släpps 19 januari. Atlas Reportage ftw.

Och inte nog med det.

I slutet av januari utkommer Joan Didions efterlängtade memoarer Blå skymning på svenska. Atlasförfattaren och journalisten Tove Leffler siar lite om framtiden i Svensk bokhandel.

Som grädden på moset kan vi berätta att Atlas kommer att ge ut serieskaparen Nina Hemmingsson i en helt annan form. Ninas nya bok Det var jag som kom hem till dig innehåller poetiska texter och utkommer under hösten 2012.

– Det här är den perfekta matchningen. Nina har ett viktigt politiskt ärende. Atlas lyfter fram starka författarskap och jag är stolt över att ge Nina ett långsiktigt förtroende, säger förlagschef Moa Elf Karlén.

Nina Hemmingsson

Det här är så roligt. Håll utkik efter fler nyheter om Nina Hemmingssons kommande lyrikbok Det var jag som kom hem till dig här på Atlaswebben.

Tills vidare kan du följa Nina på andra delar av internetz. Klicka här.

Kategorier: