Dawit Isaaks dotter skriver bok

Betlehem Isaak har inte sett sin pappa, Dawit Isaak, på tolv år. Hon skriver på en bok om sitt liv som släpps på Atlas hösten 2014.

– Jag tänker inte leva i rädsla. Aldrig någonsin. Då vinner de, säger Betlehem Issak om mordhoten i en intervju till Expressen.

– Boken handlar om hur det är att vara 20 och leva med mycket sorg, men ändå välja livet. Men också mycket om att vara positiv. Man behöver inte leva sitt liv kring en person, vilket många i min familj gör. Jag har valt att inte göra det. Jag känner att jag måste avsluta pappas arbete. Att nå ut till människor, beröra dem, det vill jag också göra.

Betlehem Issak berättar att hon vill avsluta sin pappas arbete genom att nå ut till människor och beröra dem.

Journalisten och författaren Dawit Isaak har suttit i fängelse i Eritrea sedan den 23 september 2001 utan rättegång.

Det är tolv år sedan Betlehem senast såg sin pappa.

Håll utkik efter mer information här på Atlas-webben.

Bilden är en skärmdump från Expressens webb-tv.
Kategorier: