Constance Debré tillbaka med romanen Namnet

Constance har gjort sig av med nästan allt: alla prylar, alla ägodelar, sitt jobb och sin tidigare make. Men när hennes pappa dör konfronteras hon återigen med sin uppväxt och släktens historia.
Kan man verkligen göra sig av med sin familj och sitt förflutna? Kan man gå så långt så att man gör sig av med sitt namn?Den franska författaren Constance Debré har hyllats internationellt för sin autofiktiva genombrottsroman Love Me Tender. I Namnet fortsätter hon att på sin knivskarpa prosa göra upp med normer, kärlek – och med sitt ursprung.
Constance Debré är född 1972 i Paris. Hon är dotter till den välkända journalisten François Debré och fotomodellen Maylis Ybarnégaray-Debré.  Namnet är den andra boken av Constance Debré på svenska, i översättning av Emma Majberger.
Om Namnet:

»Furiös, existentiell stenografi […]  För min del vet jag nog ingen prosaförfattare bland de nu levande jag hellre läser!« Carl-Johan Malmberg, SvD

Pressröster om Love Me Tender:

»Läs bara.« Rebecka Åhlund, BT

»Det är en kort roman, blott 158 sidor, att rasa fram igenom, att läsa om, i väntan på och längtan efter att fler av Constance Debrés verk översätts till svenska.« Eric Rosén, Aftonbladet

Kategorier:
Aktuellt