#Brinntid – Min eld är den största

Utbrändhet, gå in i väggen och att prestera till bristningsgränsen är ord vars namn du enbart använder slösaktigt tills den dagen du själv blir drabbad. Atlas våreld, Brinntid, ger dig samhällskritisk stress.

Författarna Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie skriver utifrån sina egna erfarenheter i Atlas kommande bok. Vårelden Brinntid berör föreställningar om utbrändhet och vad dessa idéer gör med kvinnor i dagens samhälle.

– Jag och Pernilla fick idén till boken när vi började prata om våra utbrändheter och insåg att det fanns något som saknades, säger Sanna Lilie. Någon annan som förstod och hade samma funderingar om varför det hänt oss. Min förhoppning med Brinntid är att andra ska känna igen sig och förstå att de inte är ensamma. Att deras utbrändheter inte enbart hänt dem på grund av dem själva utan att det finns strukturer i samhället som bidragit till att de blivit utbrända. Brinntid ska fungera som en kompis att hålla i handen och gå tillbaka till när energinivåerna tryter, poängterar Sanna Lilie.

Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie vill hjälpa läsaren att leta upp dörren till sitt eget värde och sin egen rätt att vara kompetent, duktig och värdefull. Trotsa den skeva ojämställdheten i samhället, som bidrar till kvinnors ohälsa.

– Vi vill med Brinntid göra stressbegreppet samhällskritiskt och skapa en ny bild av den stressade människan genom att lyfta fram fler berättelser. När alla får möjlighet att berätta så blir det lika många bilder som det finns stressade människor. Det erbjuder vi nu alla att göra genom #Brinntid på Twitter eller genom att mejla ennybild@brinntid.se. Vi kommer att publicera så mycket vi kan på www.brinntid.se, berättar Pernilla Alexandersson.

Dela med dig av din #Brinntid

Har du egna erfarenheter av stress, utbrändhet och ohälsa? Dela med dig av dina erfarenheter för att uppmärksamma dessa viktiga frågor. Berätta din historia om utbrändhet genom att skriva om det på Twitter. Använd hashtaggen #Brinntid.

Köp boken här

[buy product_id=”1731″]

Kategorier: