Aktuellt boktips apropå #metoo

Bara en kram av Henrik Bromander avslutar hans romantrilogi om manlighet i vår tid. I den fäster han blicken på kulturmannen Jens Svanström som är allt annat än det han utger sig för att vara. Boken finns att köpa på Adlibris eller Bokus.

Pressröster om boken:

”Ett ljuvligt lustmord på en kulturman i tiden.”
Göteborgs-Posten

”Med empati och respekt placerar han praktkräket och narcissisten Jens Svanström i centrum.”
Dagens Nyheter

”Henrik Bromander demonterar inkännande men skoningslöst skeva mansbilder i nya romanen ’Bara en kram’”.
Svenska Dagbladet

”Bromander skriver fram Jens skeva självbild, liksom den mediebransch han verkar i så verklighetstroget att man rodnar.”
Sveriges Radio

”Han är en av Sveriges skickligaste yngre författare och likt en Elena Ferrante eller manusförfattarna till SKAM närmar han sig klichéerna bara för att skruva till dem. Resultatet blir en högintressant roman om en man som både bekämpar patriarkatet och surfar på det.”
Flamman

”För Jens i Bara en kram är den där bedrägliga snubben som säger sig vara feminist, som bygger sitt varumärke på det och inhöstar all kredd för det – men som i själva verket är ett as. Vi kan kalla denna manstyp för den försåtlige feministen.”
Aftonbladet

”… som inlägg i en debatt, från ett hörn där självrättfärdigheten är alldeles enastående blind, är ’Bara en kram’ en klyftig och realistisk berättelse. Tänkvärd. Viktig.”
Ystads Allehanda 

”Bara en kram är nog mest välbehövlig läsning för en man verksam inom kulturen, även om fler än så kan uppskatta intrigen. Men alla Jensar där ute kanske får sig ett uppvaknande. Tänk vad man skulle kunna göra för feminismen då, när det slutar vara bara ord och självbekräftelse och i stället går till konkret handling!”
Arbetaren

Kategorier:
Aktuellt