Bokrean är igång!

Atlas kvalitetsböcker till oemotståndliga priser. Stötta din lokala bokhandel på ett coronasäkert sätt eller köp på nätet.

Kvinnorna som formade pophistorien av Anna Charlotta Gunnarson

”En fröjd att läsa. Full av både välkänt, okänt och passager med stark åh fan-känsla.” Aftonbladet Kultur

”En bok som verkligen förtjänar status av referensverk att återvända till.” DN Kultur

 

Högspänning av Henrik Bromander

”I verk efter verk (dras Bromander) till mångbottnade protagonister som befinner sig i mentala träskmarker, ofta av det brungeggiga slaget. Han ger dem en stark röst och kliver ända in i deras känslovärld, så att litteraturen får göra det den är allra bäst på: låta läsaren leva många olika liv.” SvD Kultur

 

En amerikansk epidemi av Jonas Cullberg

USA:s nya president måste hantera en pandemi, men också en epidemi: hundratusentals har dött av missbruk av smärtstillande medel.

Cullbergs ”gedigna reportagebok om opioidmissbruket i USA fyller en viktig plats i samhällsjournalistiken … Vissa sidospår om grovt korrumperade poliser och skrupelfria läkare är som hämtade ur en James Ellroy-roman.” Upsala Nya Tidning

 

Höst, Vinter, Vår av Ali Smith

”A remarkable end to an extraordinary quartet.” Så skriver The Guardian om Sommar, som vi ger ut senare i år. Ali Smiths hyllade årstidsserie skildrar vår mörka samtid (ja, hon fick med corona). Höst, Vinter och Vår kan du köpa på rean.

 

Satans skit av Malin Haawind

En bok om vad vår relation till smuts, stök och städning säger om oss som människor och tiden vi lever i.

Den handlar om städning som moralfråga, om äckelkänslor, svindyr livsstilstvål och mammors dammkontrollerande fingrar som dras över fönsterbrädor hemma hos deras vuxna barn.

Men också om när det smutsiga blir sexigt och det rena trist, om samvetskval i skuggan av rut-avdraget.

 

Dröm och skådespel – en introduktion till opera av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli

Är du nyfiken på opera? Nicholas Ringskog Ferrada-Noli visar att opera både är ambitiös konst och lättillgänglig underhållning, både djup skönhet och publiktillvänt spektakel, både dröm och skådespel. Liksom i hans förra bok Den andra musiken finns spellistor på Spotify.

 

Avlivningskliniken Tusenskönan av Martina Montelius

“Jag älskar detta! För Martina Montelius har en exakt fingertoppskänsla för hur långt hon kan skruva sin berättelse. Det är absurt, men aldrig raljant. Det är politiskt, men utan pekpinnar. Ibland skrattar jag högt, ibland får hon mig att tänka till ordentligt – om livet och relationer.” Smålandsposten

 

Klimakteriet

Fungerar både som tröst och vägvisare, tyckte DN Kultur i sin recension. Medverkande skribenter är Åsa Moberg, Gudrun Schyman, Agnes Wold, Astrid Assefa, Åsa Beckman, Kerstin Brunnberg, Azar Mahloujian, Sara Kadefors, Maria Küchen, Gunilla Pontén, Unni Drougge och Annika Lantz.

 

Och några, antar jag, är ok! av Sandro Scocco

”I ’Och några, antar jag, är ok!’ argumenterar ekonomen Sandro Scocco för att ett stort flyktingmottagande gynnar välfärdsstaten. Det är en polemisk och elegant text som både gör upp med marknadsliberalernas och ”svärjevännernas” bild av invandringen. Årets bästa debattbok.” ETC-tidningarna

 

Kategorier:
Aktuellt