Höjdpunkter på bok & bib

Dagens höjdpunkter i ett svep

Vi kommer att lägga upp rapporter, bilder och filmklipp från seminarier, som vi arrangerar själva, och från seminarier som våra författare delar i. Tanken är att även du som inte är på mässan ska kunna följa det som händer runt förlaget.

Läs vårt mässprogram i sin helhet. Här nedan listas dagens höjdpunkter:

23 september » fredag


09.10–09.30 » Möter dig i Larnaca

Medverkande: Författaren Azar Mahloujian berättar om och läser ur Möter dig i Larnaca.

Plats: Författarcentrum, A01:60.

 

10.00–10.20 » SAS – Om konsten att sänka ett flygbolag

Medverkande: Författaren och journalisten Richard Björnelid berättar om flybolaget SAS, på topp under 1980-talet men med miljardförluster bara ett par decennier senare.

Plats: ABF:s monter, B09:19.

 

10.20–11.00 » Maria Sveland berättar om sitt författarskap

Medverkande: Författaren och journalisten Maria Sveland i samtal med DN:s Åsa Beckman om sitt författarskap. Maria Sveland är tillsammans med Katarina Wennstam redaktör för antologin Happy, happy – en bok om skilsmässa.

Plats: DN:s monter, F01:39.

 

10.00–10.45 » Den maktfullkomliga människan

Människan står över naturen i Mattias Hagbergs skönlitterära berättelse Herredjuret. Hur påverkar den postkoloniala världsbilden i Herredjuret synen på oss själva, djuren och vårt samhälle?

 

Medverkande: Författaren Mattias Hagberg samtalar med forskaren i globala studier Patricia Lorenzoni. Kulturjournalisten Sverker Lenas modererar.

Plats: J1.

 

 

12.00 – Kärnfamiljen

Medverkande: Författaren och journalisten Maria Sveland samtalar med kulturjournalisten Jens Liljestrand och författaren Erik Helmerson om kärnfamiljens roll i dag.

Maria Sveland är tillsammans med Katarina Wennstam redaktör för antologin Happy, happy – en bok om skilsmässa.

Plats: DN:s monter, F01:39.

 

13.00–13.20 » Herredjuret

Författaren Mattias Hagberg om att skjuta en elefant på plats i Afrika: David Sjölander på gränsen mellan dröm och verklighet, besatthet och galenskap.

Medverkande: Mattias Hagberg.

Plats: ABF:s monter, B09:19.

 

14.00–14.20 » Happy, happy – en bok om skilsmässa

Maria Sveland och Katarina Wennstam om att skilja sig idag. Skamligt eller stärkande? Maria Sveland och Katarina Wennstam är redaktörer för antologin Happy, happy – en bok om skilsmässa.

Medverkande: Maria Sveland och Katarina Wennstam.

Plats: ABF:s monter, B09:19.

 

15.00–15.15 » Happy, happy – en bok om skilsmässa

Medverkande: Maria Sveland och Katarina Wennstam samtalar om Happy, happy – en bok om skilsmässa

Plats: ETC:s monter B05:62.

 

15.15–15.35 » Marnas hemlighet – berättelser från Gaza

Dagens Nyheters fd mellanösternkorrespondens Lotta Schüllerqvist vill med sin bok visa det Gaza som finns bortom dramatisak bilder och rapporter om våld.

Medverkande: Lotta Schüllerqvist, Justus Bennet, Signe Oskarsson, Justus Bennet.

Plats: Journalistförbundet B06:62.

 

 

16.00–16.45 » Glädjesång över skilsmässa

Bilden av den romantiska, sexuella kärleken bombarderar oss dagligen och äktenskapet är det som ska kröna kärlekssagan. Men om det inte håller? En skilsmässa idag borde knappast vara något skamligt, ändå upplever många som skiljer sig att de ikläds en offerroll, att de inte tillåts vara lyckliga över sitt beslut. Kan en skilsmässa både skava och inspirera?

Medverkande: Maria Sveland och Katarina Wennstam, redaktörer för Happy, happy – en bok om skilsmässa, och Helena von Zweigbergk, medförfattare till Happy, happy. Kulturjournalisten Jens Liljestrand modererar.

Plats: K3.

 

17.00–17.45 » Annorlundaskapet i skolans struktur

I många situationer möts det som anses annorlunda med avståndstagande. Finns det mekanismer i skolan som skapar grogrund för förakt snarare än tolerans? Utifrån två aktuella antologier – Över regnbågen: Röster ur en rörelse och Den moderna homofobin – diskuterar Anna-Maria Sörberg , Bettan Andersson, Eva Borgström och Susanne Mobacker hur man bryter vanans makt. Anna-Maria Sörberg är redaktör för Över regnbågen där Susanne Mobacker skriver om hatbrott mot homosexuella och om brandbomben mot HBT Q-fiket Copacabana.

Medverkande: Bettan Andersson, Lars Gårdfeldt, Susanne Mobacker, Anna-Maria Sörberg, Kerstin Aronsson.

Plats: G4.

 

 

Kategorier: