ISBN: 978-91-7445-118-4


Ladda ner pressbild


Svetsare och statsminister

F.d. statsminister Stefan Löfvens memoarer kommer ut i september 2024.

Tio månader gammal kommer han som fosterbarn till Sunnersta i Ådalen. 55 år senare kliver han in på Rosenbad som statsminister. En unik livsresa, berättad med hans egna ord i samarbete med författaren och journalisten Ulrika Knutsson. Boken ger en personlig bild av händelser, personer, möten och erfarenheter, med flera nya insikter i vad det innebär att vara ledare och statsminister i vår tid.

»Jag strävade aldrig efter att bli partiledare eller statsminister. Fackföreningsrörelsen var min hemvist, och jag trivdes utmärkt som ordförande för IF Metall. Plikten tvingade mig att tänka om. När socialdemokraterna befann sig i sin största kris sedan 1917 ställde jag upp. Jag har inte ångrat mig, trots tunga utmaningar för Sverige med terror, pandemi och svåra regeringsbildningar. Och både i politiken och facket har jag försökt arbeta för det jag tror på: människors lika värde.«

Omslag: Eva Wilsson

Fotograf: Johanna Hanno

Ladda ner pressbilder här:

Pressbild 1

Pressbild 2


Författare
Stefan Löfven

Stefan Löfven var Sveriges statsminister 2014-2021.  Sedan 2022 är han ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet.

Ulrika Knutson

Ulrika Knutson är journalist, kritiker och författare. Hon medverkar bland annat i Expressen och Göteborgs-Posten och är krönikör i P1:s Godmorgon, världen!