ISBN: 978-91-7445-085-9


Ladda ner pressbild


Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky

»Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky är ett välkommet tillskott till den svenskspråkiga ishockeylitteraturen i allmänhet och NHL-bevakningen i synnerhet. Andersson är en god historieberättare och en utmärkt stilist med uppenbar blick för vad som utgör en bra story. « Tobias Stark, Idrottsforum

» Andersson tappar inte blicken på pucken, vilket ibland händer när sportjournalistiken lämnar det dagliga resultatrapporterandet. Här är det fortfarande kärleken till idrottens speciella nerv och dramatik som bär reportagen framåt.« David Björklund, BTJ

Vad tycker ”Lill-Pröjsarn” om att det fortfarande sjungs ramsor om en tackling han fick för över 40 år sedan, vad är det som gjort Linus Ullmark till världens bästa målvakt och vad tänker Håkan Loob om att ingen svensk lyckats återupprepa hans bedrift att göra 50 mål under en säsong?

Det är några av frågorna som får svar i Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL.

Här kan ni också läsa om hur en av NHL:s främsta målskyttar hyllar Putin, om hur det gick till när Wayne Gretzky trejdades till Los Angeles Kings och om när Börje Salming för alltid förändrade synen på svenskar i NHL.

I boken går journalisten Jon Andersson bakom rubrikerna och berättar historier om världens bästa hockeyliga, som man sällan läser om på sportsidorna eller hör om i den dagliga rapporteringen.

Omslag: Studio Liljemärker
Inlaga: Conny Lindström

Utgivningsdag: 26 september


Författare
Jon Andersson

Journalist som under flera år drivit en blogg om NHL-hockey. Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL är hans första bok.