ISBN: 978-91-7389-730-3


Ladda ner pressbild


Politik på riktigt

”Det är bara käbbel” utbrast Stefan Löfven irriterat i en partiledardebatt inför valet 2014 och sammanfattade med fyra ord hur många ser på partipolitiken.

Samtidigt har politiken blivit både mer engagerande och mer polariserande under senare tid.

Irene Wennemo, generaldirektör på Medlingsinstitutet och med många år i politikens korridorer bakom sig, har skrivit en bok för dig som vill få något gjort på riktigt. Politik behövs för förändring, men hur gör man verklighet av visioner? Hur påverkar man i praktiken?

Politik på riktigt riktar sig till dig som inte nöjer dig med att prata eller klaga. Den är till för dem som vill ändra något på riktigt. Den svarar på frågan hur politiska reformer ska utformas och genomföras för att bli verklighet. Det här är boken för den som tror på politikens förmåga till förändring och som själv vill bli en social ingenjör.


Författare
Wennemo, Irene

Irene Wennemo är generaldirektör på Medlingsinstitutet och doktor i sociologi. Hon var statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet 2014-19 och har innan dess varit utredningschef på LO, statlig utredare och ledarskribent på Aftonbladet. Hon har varit inblandad i genomförandet av många politiska reformer – allt från det första idéstadiet till att få propositioner genom Sveriges Riksdag.