ISBN: 9789173894623


Ladda ner pressbild


Ofärdsland

Kent Werne har träffat arbetslösa, sjuka och ekonomiskt utsatta. Människor som är beroende av att välfärden och arbetsmarknadspolitiken fungerar.

Sedan 1990-talet har trygghetssystemen monterats ner med motiveringen att det ska ”löna sig att arbeta” och att ”arbetslinjen” måste återupprättas.

Tiotusentals människor har hamnat vid sidan av såväl arbetslivet som de sociala skyddsnäten. De lever utanför utanförskapet, i ett ofärdsland mitt i välfärdslandet. Ett land som växer.

”I mitt tycke en av årets viktigaste böcker, som borde läsas inte minst av andra journalister, som nu är sysselsatta med att bevaka valrörelsen.”

http://www.alba.nu/kategorier/bokrecension?showArticle=27391

”De sociala skyddsnäten har monterats ned medvetet som en del av en större plan, och Kent Werne visar både tydligt och med bred kunskap hur det kunnat ske mitt framför näsan på oss alla … I fem kapitel knyter sig magen när absurda och surrealistiska scener spelas upp från vanliga människors liv.”

http://www.litteraturmagazinet.se/kent-werne/ofardsland-livet-langs-arbetslinjen/recension/vesna-prekopic

“Ofärdsland är en värdefull ingång om man vill förstå det som nu sker omkring oss.”

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article19448778.ab


Författare
Kent Werne

Kent Werne är journalist och författare till en rad böcker om brännande politiska frågor, bl.a. antologin Den stora omvandlingen, tillsammans med Olav Fumarola Unsgaard (Leopard förlag, 2014).