ISBN: 978-91-7389-737-2


Ladda ner pressbild


Och några, antar jag, är ok!

Den 16 juni år 2015 annonserade Donald Trump att han ville bli USA:s president. Angående de många mexikanska invandrarna sa han ”De kommer med droger. De kommer med kriminalitet. De är våldtäktsmän. Och några, antar jag, är ok.”

Trump vann valet med sitt främlingsfientliga budskap. Efter det har Brexit och populistiska högerpartiers framgångar bekräftat att nationalism och främlingsfientlighet är den snabbast växande politiska kraften i världen. Sverige utgör inget undantag.

Sandro Scocco gör i boken Och några, antar jag, är okej, upp med de myter som präglat invandringsdebatten. Boken försöker inte bara att korrigera en del av de felaktiga uppfattningarna, utan förklarar också varför det är så attraktivt för vissa intressegrupper att manipulera medborgarnas uppfattningar. Den pekar också ut en möjlig väg framåt och varför den nationalistiska vänstern är en återvändsgränd och varför den nationalistiska högerns egentliga ärende inte är främlingsfientlighet.

För den som vill förstå samhällsdebatten är Och några, antar jag, är okej, ett måste. Med vetenskap, pedagogisk snits, humor och unika insikter om politik och samhällsekonomi kommer den att förändra hur vi ser på samtidens största politiska debattämne.


Författare
Scocco, Sandro

Sandro Scocco är chefsekonom på Arena idé. Han har tidigare arbetat som bland annat chefsekonom på AMS och myndigheten ITPS och varit ekonom på LO. Han driver även den framgångsrika podden Pengar & Politik tillsammans med Jenny Lindahl.