ISBN: 978-91-7445-096-5


Ladda ner pressbild


Mellan drömmen och slitet

handbok, opinionsbildning, Sakprosa

Vill du förändra och förbättra samhället, och påverka makthavare i kommun, region och stat? Då är det här en bok för dig. Mellan drömmen och slitet är till för dig som ser problemen och kanske har lösningarna, men som ännu inte har alla verktyg.

Här kan du hämta inspiration till nya metoder för att skapa opinion och nå ut, lära dig hur du skriver en kommunikationsstrategi och få konkreta tips på hur du ökar genomslaget i samhällsdebatten. Boken är lika användbar oavsett om du precis börjat med påverkansarbete eller om du varit med ett tag. Den utgår från att du är en ganska vanlig person utan stor kampanjbudget som vill påverka samhället och politiken. Men den är också skriven med övertygelsen att ju fler som är med och påverkar samhället, desto bättre och rättvisare blir det.

I Mellan drömmen och slitet delar författaren Silvia Kakembo och hennes kollegor från Arena Opinion, samt andra människor som varit med och förändrat i praktiken, med sig av påverkansarbetets guldkorn, nyttiga erfarenheter, lärdomar och misstag. Målet är att du som vill förändra samhället ska hitta verktygen just du har nytta av – redan i dag.

Omslag: Jonna Lindberg
Sättning: Charlotta Rahm

Utgivningsdag: 6 mars 2024


Författare
Silvia Kakembo

Silvia Kakembo är född och uppvuxen i Jönköping, men bor numera i Stockholm. Hon arbetar som byråchef på Arena Opinion, en pr- och kommunikationsbyrå som riktar sig till ideella organisationer, folkrörelser och företag som vill förbättra samhället. I den rollen brinner hon för att människor, genom små och stora organisationer, ska kunna göra sina röster […]