ISBN: 9789174450644


Ladda ner pressbild


Madonna – rebellen

Biografi, Musik, Sakprosa

Om jag kan göra något med mitt kändisskap för att få folk att se saker som de vanligtvis inte lägger märke till, då känner jag ett ansvar att göra det. Men jag vill ha kul under tiden.  Madonna

Madonna har nått större framgångar än någon annan kvinnlig artist före henne. Hon har slagit rekord efter rekord, och har tänjt på gränserna för vad en artist kan och får vara. Redan när hon slog igenom år 1983 stod det klart att hon inte var någon vanlig popstjärna. Madonna var en rebell, och en symbol för några av samtidens viktigaste frågor: från feminism och antirasism till hbtqi-rättigheter. Under hela sitt liv och sin karriär har hon gått sin egen väg, provocerat och skapat debatt.

Madonna rebellen berättar den hyllade journalisten och författaren Mary Gabriel om ett dramatiskt och exceptionellt liv: från Madonnas uppväxt i Michigan till hennes status som superstjärna. Vi får följa med bland motgångar och framgångar, såväl på som bakom scenen, under hennes 40 år som en av vår tids absolut största artister.

Författaren Mary Gabriel har tidigare skrivit ett flertal biografier och böcker. Hennes senaste bok Ninth Street Women (2019) vann flertalet priser. Boken Love and Capital: Karl and Jenny Marx and the Birth of a Revolution (2011) blev nominerad till Pulitzerpriset, National Book Award och National Book Critics Circle Award. Gabriel har arbetat som redaktör på Reuters i Washington och London i nästan tjugo år, och är idag bosatt på Irland.

»En av årets mest efterlängtade böcker.« The Times

»Boken är inte bara en berättelse om hitlåtar och rubrikskapande kontroverser, utan om hur en ung kvinna från medelklassen, traumatiserad av hennes katolska mors allt för tidiga död, blev en kulturell ikon och en nagel i ögat för den konservativa högern och katolska kyrkan.« The Guardian


Författare
Mary Gabriel

Prisbelönta journalisten och författaren Mary Gabriel, aktuell med biografin om Madonna, har bland annat nominerats till Pulitzerpriset.