ISBN: 9789173897242


Ladda ner pressbild


Kvinnorna runt sjön Björken – och deras längtan efter bildning

I Sörmland ligger en liten sjö som heter Björken. Runt den bor några kvinnor som sedan 80-talet träffas i Cirkeln och bildar sig. En av kvinnorna är journalisten och legendaren Christina Jutterström. I boken Kvinnorna runt sjön Björken berättar hon dessa kvinnors fantastiska, häpnadsväckande och gripande historier. Men boken är också en berättelse om den roll som studiecirklar har haft och har, för framför allt kvinnor utan utbildning. Vilken enorm möjlighet det har varit för dem att lära sig om allt från astrofysik och kvantmekanik till tvåändsstickning. Christina Jutterström skriver levande om dessa kvinnor och den prisbelönta fotografen Lotta Härdelin har tagit fantastiska bilder från omgivningarna runt sjön och på de medverkande kvinnorna.

Boken släpps den 2 december. Recensionsdag är 5 december.

 

Röster om Kvinnorna runt sjön Björken:

“Den handlar om klassisk folkbildning och om kunskap som en väg till att våga ta plats i samhället.” Godmorgon Världen i P1

Utgivningsår: 2019


Författare
Christina Jutterström

Christina Jutterström, född 1940, är journalist. Hon har varit chefredaktör för Dagens Nyheter och Expressen och verkställande direktör för Sveriges Television.