ISBN: 978-91-7445-036-1


Ladda ner pressbild


Korsvägar

Biografi

En dag satt mamma och pappa åter i köket när jag kom hem från skolan. Den här gången var de inte tysta och allvarsamma, snarare energiska, och samtidigt koncentrerade. Mamma bad mig sätta mig ned. ”Packa dina saker i en väska”, sade hon. ”Du ska resa utomlands.”

I den här personliga berättelsen beskriver Ardalan Shekarabi sin väg från Iran till livet i Sverige. Han berättar om barndomens vardag i den iranska diktaturen och människors kamp för demokrati och frihet. Om familjens flykt till det nya hemlandet och tiden som gömd i väntan på det beslut som låter dem stanna. Om det politiska engagemang som tagit honom till posten som minister i Sveriges regering.

Men det handlar också om de punkter längs vägen som kunde gjort att resan – och livet – tagit helt andra vägar.

Det är en bok om identitet och om att hitta sig själv i ett nytt land.

Boken är skriven i samarbete med Jesper Bengtsson, journalist och författare, förlagschef på Atlas och chefredaktör för Dagens Arena.

Utkommer september 2022.


Författare
Ardalan Shekarabi

Ardalan Shekarabi, född 1978, är utbildad jurist och har varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna sedan 2013. Han blev 2019 Sveriges socialförsäkringsminister. Hösten 2022 gav Atlas ut Ardalans självbiografi Korsvägar. Pressbild 1 – Foto: Johanna Hanno Pressbild 2 – Foto: Johanna Hanno