ISBN: 978-91-7389-748-8


Ladda ner pressbild


Badfluence? – makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier

De finns överallt i dina sociala medier, oavsett om de heter Alexandra Nilsson, Isabella Löwengrip eller Joakim Lundell. Influencers är vår tids nya älsklingar, men också tidernas minst granskade makthavare. Med sin miljonpublik formar de en helt ny generation genom sina Instagram-flöden.

I skuggan av strålkastarljuset har influencermarketing vuxit till en miljardindustri, men till vilket pris?

Badfluence? är en bok som går bortom det ytliga och undersöker hur samhället påverkas av den miljardindustri som växt fram de senaste 15 åren. Med hjälp av forskare, experter och influencers själva avtecknar de prisbelönta journalisterna Julia Lundin och Yasmine Winberg en värld av halvsanningar, bluffsiffror och smygreklam.

Utgivningsår: 2020


Författare
Yasmine Winberg

Yasmine Winberg är journalist på tidningen Resumé och har utsetts till ”Årets Journalist” 2019 – ett pris som delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.  När hon och kollegan Julia Lundin återkommande granskat smygreklam i sociala medier och ställt influencers och lagstiftare mot väggen har andra traditionella medier glatt intervjuat Youtubers på röda mattan. Badfluence? är […]

Julia Lundin

 Julia Lundin är journalist på tidningen Resumé och har utsetts till ”Årets Journalist” 2019 – ett pris som delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.  När hon och kollegan Yasmine Winberg återkommande granskat smygreklam i sociala medier och ställt influencers och lagstiftare mot väggen har andra traditionella medier glatt intervjuat Youtubers på röda mattan.