ISBN: 978-91-7389-581-1


Ladda ner pressbild


Avlivningskliniken Tusenskönan

 June, 48 – en debattör på högerkanten – har skrivit in sig på den privata Avlivningskliniken Tusenskönan, som drivs av Brage Weindel. Till Tusenskönan får vem som helst komma för att dö, men hur lång tid det tar och hur ens sista tid blir är naturligtvis en ekonomisk fråga. Kliniken har en restaurang med kost för alla smaker och inriktningar, gym, spa, bar med fullständiga rättigheter och till och med möjlighet till plastikoperation om man kan betala och vill bli vacker inför en öppen kistbegravning. 

Boken är en humoristisk och förtvivlad djupdykning i Junes och hennes medmänniskors psyke.

Med Avlivningskliniken Tusenskönan visar Martina Montelius att hon är en av våra mest begåvade komiska författare just nu. Det är en knivskarp samhällssatir med en stor dos människokärlek.

 


Författare
Montelius Martina

Martina Montelius, född 1975, har tidigare gett ut romanerna Främlingsleguanen (2013) och Oscar Levertins vänner (2015) på Bokförlaget Atlas. Hon är konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan Fyra och en av Sveriges mest egensinniga dramatiker och regissörer. Hennes dramatik finns utgiven i Tre pjäser (2014).