ISBN: 978-91-7389-325-1Atlas litterära tillägg #1

Det läses fler böcker än någonsin tidigare i Sverige. De öppna författarseminarierna drar fulla hus och bokcirklar är det nya sättet att umgås. Men samtalet mellan läsare, författare och de som finns på vägen redaktörer, förläggare, kritiker har ingen självklar plats i tidskriftshyllan.

Atlas litterära tillägg föddes ur en önskan att på ett mer ingående sätt diskutera litterära texter och hur de tillkommer. Ambitionen är att långa tankar ska få tänkas och att de ska få tänkas till punkt. Det blir inga notiser. Inga nyheter. Inga recensioner. Bara mångsidiga och läsvärda texter om litteratur. Samtal och essäer, om skrivande och om läsande.

Medverkande i detta nummer: Anne Swärd, Anneli Jordahl, David Remnick, Elise Blackwell, Hans Gunnarsson, Jonathan Littell, Karolina Ramqvist, Kristina Ekelund, Martin Gelin, Peter Kihlgård, Pierre Nora, Raymond Carver, Ulla Danielsson och Viktoria Jäderling.

“I sitt bredare tilltal liknar den snarare senaste inkarnationen av trebokstaviga BLM, men med större stringens och självförtroende hos redaktionen … Alltihop bra. ALT är helt enkelt tre garanterat tramsfria och mycket nyttiga bokstäver. Jag vill ha mer av ALT!” (Malte Persson, Expressen)


Författare
Peter Fröberg Idling

Peter Fröberg Idling är författare och litteraturkritiker tidigare bosatt i Kambodja där han arbetade med demokratibistånd och som frilansskribent.