ISBN: 978-91-7445-060-6


Ladda ner pressbild


Antirasismer och antirasister

24 forskare skriver om hur motståndet mot olika former av rasism bedrivs och förkroppligas bland grupper av människor som på ett mängd sätt, ofta motsägelsefullt, sällan framgångsrikt, men alltid envist och framåtblickande, drömmer bortom rasismer. Antologin illustrerar antirasismens bredd, men analyserar också dess problem och svagheter. Texter inspirerade av bland annat anti-, post- och dekoloniala traditioner och som ingjuter visst hopp för dem som vill ha ett samhälle utan rasism.

Antologin är utgiven i samarbete med Kriterium.

Omslag: Conny Lindström

Utgivningsdag 4 april.


Författare
Anders Neergaard

Professor, Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle, Linköpings universitet. Aktuell som redaktör för antologin Antirasismer och antirasister – realistiska utopier, spänningar och vardagserfarenheter.

Diana Mulinari

Diana Mulinari är professor i sociologi och verksam vid Centrum för genusvetenskap vid Lunds universitet.

Hansalbin Sältenberg

Doktor i genusvetenskap, Södertörns högskola. Aktuell som redaktör för antologin Antirasismer och antirasister – realistiska utopier, spänningar och vardagserfarenheter.

Karin Krifors

Universitetslektor, Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle, Linköpings universitet. Aktuell som redaktör för antologin Antirasismer och antirasister – om realistiska utopier, spänningar och vardagserfarenheter.