Atlas

Feministiskt Forum äger rum på ABF-Huset på Sveavägen i Stockholm lördag  5 maj kl 10:00-17:00. Två av Bokförlaget Atlas författare medverkar, Rebecka Bohlin och Katharina Tollin. Hela programmet finns att ladda ned här.

Feministiskt Forum är ett nätverk av individer från olika feministiska organisationer och partier, som årligen anordnar ett Feministiskt Forum i Stockholm.

Syftet är att främja feministisk debatt i allmänhet och erbjuda alla feminister en heldag av umgänge, kunskap och debatt.

Två av Bokförlaget Atlas författare medverkar i två olika samtal. Katharina Tollin, författare till Sida vid Sida och Rebecka Bohlin, författare till De osynliga. Atlas medverkar även med bokbord.

De osynliga – 12:45-14:00 Kata, våning 1

De städar, lagar mat och serverar i det nya Europa. Många är migranter, de flesta kvinnor. De tillhör den fattiga europeiska arbetarklassen, som i flexibilitetens och rörlighetens namn hamnat utanför politikens synfält. Lyssna till journalisten och författaren Rebecka Bohlin som berättar om sin nyutkomna bok De osynliga.

Medverkande: Rebecka Bohlin, författare och Moa Elf Karlén, förlagschef Atlas.

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41. 12:45-14:00 Kata, våning 1.

Arrangör:Bokförlaget Atlas.

En feminism för nedskärningar? – 15:45-17:00 Sandler, våning 1

Ett samtal om den nyliberala politikens konsekvenser för jämställdheten. Hur har jämställdhetspolitiken utvecklats i relation till nyliberalismens framfart? Vågar vi en feminism som ser sina subjekt i välfärdsarbetarna och städerskorna snarare än i cheferna och företagarna? Kristin Linderoth och Katharina Tollin i ett samtal om kön, klass, politiska strategier och om en feminism på dekis.

Medverkande: Kristin Linderoth, doktorand i genusvetenskap vid Lunds universitet och  Katharina Tollin, fil doktor i genusvetenskap vid Stockholms universitet, Malin Hanson, Arbetarrörelsens Tankesmedja (moderator).

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41. 15:45-17:00 Sandler, våning 1.

Arrangörer: Arbetarrörelsens tankesmedja och ABF Stockholm.

Kategorier: