ISBN: 9789173894630


Ladda ner pressbild


Kaos – pocket

Atlas Pocket

”Ett omistligt reportage om den pågående grekiska katastrofen.”

Björn af Kleen, Expressen

”En lysande illustration av krisen.”
Kenneth Hermele, Sydsvenskan

”Utan reportrar av Alexandra Pascalidous slag är vi förlorade.”
Mårten Arndtzén, P1 Kulturnytt

Kris är ett grekiskt ord. Sedan den hellenska ekonomin raserades har Grekland blivit Europas akilleshäl. Grekerna, som tyckt sig födda med segern i blodet, har blivit klassens värstingar.

Kaos är boken som ser krisen genom grekernas ögon. Alexandra Pascalidou rör sig lika självklart bland skeppsredarfruar, glittriga tv-personligheter och kändisgräddan som bland barnhemsbarn, politiska extremister och volontärer som nattvandrar på bordellerna. I taxibilar och på spårvagnar uppstår spontana debattarenor: krisen har gjort alla till politiska experter.

Kaos är en medryckande, närgången och djupt personlig uppgörelse med landet som gått från dionysiska fester till svältdiet.


Författare
Pascalidou Alexandra

Alexandra Pascalidou är svensk-grekisk journalist och skriver bland annat för Dagens Nyheter. Hon är även föreläsare, programledare och människorättsaktivist. Hon är just nu aktuell med den relevanta och viktiga boken Mammorna, där hon intervjuat mammor som bor eller har bott i Sveriges miljonprogram. På Atlas har hon kommit ut med sex böcker, bland annat den hyllade […]